Вицепремиерот Битиќи и министерката Шахпаска: Државата е партнер на граѓаните и стопанството, помош преку четвртиот пакет мерки ќе стигне онаму каде што е потребна

29 септември 2020


Заменик-претседателот на Владата на Република Северна Македонија задолжен за економски прашања, координација со економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи и министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска, денеска одржаа прес-конференција во Владата, на која беа презентирани дел од мерките на четвртиот пакет економски мерки за ревитализирање на економијата во услови на КОВИД-19.

Undefined

Вицепремиерот Битиќи на презентација на Индексот на бирократија: Работиме на намалување на бирократските процедури и унапредување на условите за водење на бизнис, како и силна борба против корупцијата

29 септември 2020


Заменикот на претседателот на Владата на Република Северна Македонија задолжен за економски прашања, координација со економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи, денес, на покана на организацијата „Македонија 2025“, се обрати на настанот на кој беше претставен Индексот на бирократија, истражување направено во шест европски земји, во заедничка соработка на „Македонија 2025“, „CivicaMobilitas“, Институтот за економски и социјални студии (INESS ) од Република Словачкаи и регионалната канцеларија на Friedrich Nauman Фондацијата. 

Undefined

Вицепремиерите Битиќи и Николовски и министерот Бектеши во работна посета во Солун – Регионалната енергетска соработка е важна за побрз и одржлив економски развој, Северна Македонија и Грција станаа пример за добрососедска соработка

28 септември 2020


Официјална делегација на Владата на Република Северна Македонија, во чиј состав се заменикот на претседателот на Владата задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи, заедно со заменикот на претседателот на Владата за борба против корупција, одржлив развој и човечки ресурси, Љупчо Николовски и министерот за економија Крешник Бектеши, денеска реализираше еднодневна работна посета во Солун, Република Грција.

Undefined

Од 6-тата седница на Владата: Усвоен четвртиот сет економски мерки за ревитализирање на економијата во услови на КОВИД-19; Донесена Уредба за начинот на организирање и реализирање на наставата во вонредни околности во основните и средните училишта

27 септември 2020


Владата на Република Северна Македонија на вчерашната редовна, 6-та седница, ја разгледа Информацијата за четвртиот сет економски мерки за ревитализирање на економијата во услови на КОВИД-19, и го усвои пакетот кој е во насока на продолжување на мерките од претходните три сета мерки со цел понатамошно опоравување на домашната економија во периодот на враќање во нормала односно во новонастаната нормала.

Undefined

Заев: Со пакетот 4 економски мерки вреден 470 милиони евра обезбедуваме одржливост на домашните економски дејности и на работните места, закрепнување на одредени дејности, стабилност на социјалните трансфери и поттик на јавната потрошувачка

27 септември 2020


Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев, во придружба на заменик-претседателите и министрите од економските ресори, одржа прес-конференција на која беше презентиран четвртиот пакет економски мерки за ревитализирање на економијата во услови на КОВИД-19, усвоен на денешната седница на Владата.

Undefined

Pages

Subscribe to Заменик на претседателот на Владата, задолжен за економски прашања и за координација со економските ресори RSS