Владата иницира зголемена транспарентност и отчетност на органите на државна управа и јавните претријатија во државна сопственост – Транспарентноста и отчетноста ќе донесат и подобар квалитет на услугите за граѓаните

21 јануари 2021

 

Владата на Република Северна Македонија, на 40-та седница одржана на 19-ти јануари 2021 година, на предлог на Комисијата за економски систем и тековни економски политики, со која претседава заменикот на претседателот на Владата задолжен за економски прашања, координација со економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи, усвои заклучок со кој на агенции, дирекции, фондови, бироа, совети, акционерски друштва или други правни лица во државна сопственост им наложи да ја зголемат транспарентноста и отчетноста во нивното работење.

Undefined

Од утре, четврток 21-ви јануари, рестораните и угостителските објекти ќе работат до 21:00 часот со некои исклучоци

20 јануари 2021


Владата на Република Северна Македонија на 40-тата седница, по препорака на Комисијата за заразни болести, донесе измени на одлуката за работното време на рестораните и другите угостителски објекти согласно која од 21-ви јануари се укинува одлуката за ограничување на работното време на рестораните и другите угостителски објекти за работа до 18:00 часот.

Undefined

Вицепремиерот Битиќи и директорот Деспотовски: 2021 година ја започнуваме со нова инвестиција во ТИРЗ – германската Ипротекс инвестира 5 милиони евра и отвора нови 30 работни места

20 јануари 2021


Компанија Ипротекс и Дирекцијата за технолошко индустриски зони, денес го потпишаа договорот за државна поддршка, со кој оваа германска компанија, дел од групацијата Innotech & Iprotex, се обврза на инвестиција од 5 милион евра и отворање  на минимум 30 работни места во ТИРЗ Скопје 1.

Undefined

Од 40-тата седница на Владата: Рестораните повторно ќе работат до 21:00 часот; Пензиите, просечно повисоки за 185 денари; Донесена првата мерка од Пакетот 5 со која компаниите се ослободени од царинските давачки во висина од 162,4 милиони евра

19 јануари 2021

Владата на Република Северна Македонија на денешната 40-та седница, по препорака на Комисијата за заразни болести, донесе измени на одлуката на работното време на рестораните и другите угостителски објекти согласно која од 21 јануари се укинува одлуката за ограничување на работното време на рестораните и другите угостителски објекти за работа до 18:00 часот.

Undefined

Владата ја одржа 39-тата седница: Усвоени програми за работа на повеќе јавни претпријатија, агенции, самостојни управни органи и управни организации, согласно буџетските средства за оваа година

16 јануари 2021


Владата на Северна Македонија, денеска, ја одржа 39-тата седница, посветена на информациите за годишните програми и планови за работа на повеќе јавни претпријатија, агенции, самостојни управни органи и управни организации,  согласно буџетските средства предвидени за 2021 година и планот за рационализација.

Undefined

Pages

Subscribe to Заменик на претседателот на Владата, задолжен за економски прашања и за координација со економските ресори RSS