Интервјуа

Интервју на вицепремиерот за економски прашања д-р Кочо Анѓушев за Гласот на Америка (Voice of America)

23 ноември, 2017 година

Во интервјуто за Гласот на Америка Вицепремиерот Анѓушев зборува за влијанието на политичката криза врз економскиот развој, конкурентноста на македонската економија, новите економски политики на Владата, основните столбови за економски раст  и силната посветеност на Владата за задржување на младите во Република Македонија.

Интервју на вицепремиерот Анѓушев за неделникот Капитал – Само со големи и моќни компании може да имаме силна економија и среќни вработени

23 јуни, 2017 година

Кочо Анѓушев влегува во Владата како вицепремиер од позиција на веќе докажан бизнисмен, со повеќе изградени успешни бизниси зад него обединети во Групацијата Фероинвест, која вработува над 850 лица, и како почитуван професор на Машинскиот факултет. Ова е прв пат на две високи функции, премиер и вицепремиер да бидат луѓе кои имаат искуство од реалниот бизнис и можеби затоа очекувањата да се подобрат работите во економијата се многу поголеми. Во интервјуто за “Капитал”, Анѓушев ги објаснува мотивите заради кои ја прифатил оваа функција и главните економски политики и мерки со кои ќе ги подобруваат животниот стандард на граѓаните и условите за водење бизнис.

Pages

Subscribe to RSS - Интервјуа