Соопштенија

Вицепремерот Анѓушев се сретна со транспортерите на Фени

21 февруари, 2018 година

Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев, оствари средба со претставници на транспортните компании, доверители на Фени индустри, претставници на Новалогистик и претставниците на компанијата G-Sol, компанија која има договор за преработка на руда.

Вицепремиерот Анѓушев: 2018 и 2019 се години кога треба да се препознаат можностите и да се реализираат нови инвестиции

20 февруари, 2018 година

Заменик претседателот на Владата на Република Македонија, задолжен за економски прашања, д-р Кочо Анѓушев присуствуваше наРаботната средба за презентација на активностите на Клубот на консултанти“ при Стопанската комора на Македонија.

Владата на Република Македонија станува партнер во финансирање иновативни проекти на домашните компании

12 февруари, 2018 година

Во Владата на Република Македонија денеска се одржа свеченост по повод доделувањето на договорите за финансирање на иновативни проекти на 20 домашни микро, мали и средни претпријатија кои аплицираа на два јавни повици спроведени од страна на Фондот за иновации и технолошки развој.

 

Анѓушев и Сугарески на средба со МЖ транспорт – Наследена е тешка финансиска состојба, Владата бара долгорочно решение за надминување на проблемите

07 февруари, 2018 година

Заменик претседателот на Владата на Република Македонија д-р Кочо Анѓушев и министерот за транспорт и врски м-р Горан Сугарески, денес остварија средба со раководството на Македонски железници транспорт А.Д. Скопје.

На средбата беше направен пресек на работата како и презентација на моменталната состојба на претпријатието од страна на претседателот на управниот одбор и генерален директор Љубиша Ристиќ.

Pages

Subscribe to RSS - Соопштенија