Битиќи во посета на Еуроникел индустри – Владата ќе продолжи да ги поддржува компаниите во нови инвестициски потфати за поголема конкурентност

20 ноември 2020


Заменикот на Претседателот на Владата на Република Северна Македонија задолжен за економски прашања, координација со економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи, денес ја посети компанијата Еуроникел индустри во Кавадарци, каде се сретна со генералните директори на компанија и се информираше за тековните производни активности во комбинатот и нивните идни деловни планови.

Undefined

Од 22-та седница на Владата: Донесени решенија кои претходат на постапката за прогласување кризна состојба на целата територија на државата

19 ноември 2020

Владата на Република Северна Македонија вечерва ја одржа 22-та седница со цел да ја отпочне постапката согласно препораката од Советот на безбедност за прогласување кризна состојба на целата територија на Република Северна Македонија, со цел ефикасно справување со последиците од кризата заради КОВИД-19.

Undefined

Вицепремиерот Битиќи се сретна со новиот француски амбасадор Бомгартнер – Да ја унапредуваме и поттикнуваме меѓусебната политичка и економска соработка, потенцијалот за соработка е голем

19 ноември 2020


Заменикот на Претседателот на Владата на Република Северна Македонија задолжен за економски прашања, координација со економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи, се сретна со новоименуваниот амбасадор на Република Франција во нашата земја, Н.Е. Сирил Бомгартнер, со кого разговараа за досегашната политичка соработка помеѓу Владата и амбасадата, за економската соработка помеѓу двете земји и за активности со кои соработката ќе се унапреди.

Undefined

Од 21 седница на Владата: Ќе се набават дополнителни количини брзи антигени тестови за КОВИД-19; Дел од Осоговските Планини и од Водно се прогласени за заштитено подрачје во категорија V - заштитен предел

17 ноември 2020


Владата на Република Северна Македонија на денешната 21 седница го задолжи Министерството за здравство да спроведе постапка за јавна набавка на брзи антигени тестови за потребите на јавните здравствени установи со спроведување на постапка на преговарање без објавување оглас согласно членот 55 став (1) точка 6) од Законот за јавните набавки, според кој оваа постапка може да се спроведе „доколку поради крајна итност, предизвикана како резултат на настани кои договорниот орган не можел да ги предвиди, роковите за другите постапки не може да се применат“.

Undefined

Pages

Subscribe to Заменик на претседателот на Владата, задолжен за економски прашања и за координација со економските ресори RSS