Почетна

Заев во завршната изјава за Самитот за Западен Балкан: Интегрираниот и поврзан регион со визија за заеднички регионален пазар и Зелена агенда се движи во вистинската насока и прави забрзани чекори кон ЕУ

10 ноември 2020


Лидерскиот Самит за Западен Балкан во рамките на Берлинскиот процес денеска во Софија заврши со заеднички изјави за медиумите и за јавноста за резултатите од Самитот на ко-домаќините на настанот, претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев, премиерот на Република Бугарија Бојко Борисов, и канцеларката на СР Германија Ангела Меркел на чија иницијатива се спроведува Берлинскиот процес за регионот.

Undefined

Заев на Самитот за Западен Балкан во Софија: Усвоивме акциски план за заеднички регионален пазар за да го сообразиме нашето идно учество на единствениот европски пазар и Зелена агенда за прифаќање на еколошките стандарди во пристапувањето кон ЕУ

10 ноември 2020


Во своето обраќање на пленарна сесија на лидерскиот Самит за Западен Балкан во рамките на Берлинскиот процес, претседателот на Владата на Северна Македонија Зоран Заев ги издвои како особено значајни декларациите за Заедничкиот регионален пазар и Зелената агенда за Западен Балкан и како нови можности и предизвици за земјите од Берлинскиот процес.

Undefined

Лидерите од Западен Балкан ги потпишаа Декларацијата за заедничкиот регионален пазар за подлабоката регионална економска интеграција за чекор поблиску до единствениот пазар на ЕУ и Декларацијата за зелената агенда

10 ноември 2020


Лидерите на земјите од Западен Балкан, учесници на денешниот Самит во Софија во рамките на  Берлинскиот процес, денеска ги потпишаа Декларацијата за заедничкиот регионален пазар за подлабоката регионална економска интеграција и за чекор кон единствениот пазар на ЕУ, и Декларацијата за зелената агенда, кои се изработени и усогласени во годината кога со процесот ко-домаќини се Република Северна Македонија и Република Бугарија.

Undefined

Од 18-та седница на Владата: Забраната за групирање на јавни површини на повеќе од четири лица во текот на целиот ден; усвоени измените на Програмата за развој на туризмот за 2020 година

9 ноември 2020


Владата на Република Северна Македонија на денешната седница донесе повеќе одлуки и заклучоци кои се однесуваат на мерките за спречување и заштита од ширењето на коронавирусот КОВИД-19 и од својата Програма за работа и од интерес за граѓаните.

Undefined

Pages

Subscribe to RSS - Почетна