Почетна

Вицепремиерот Битиќи: Се ребалансот на буџетот ќе се поддржат 19 капитални проекти во Скопје и општини низ земјава, еден од нив е и реконструкција на Универзална Сала

7 ноември 2020


Заменикот на Претседателот на Владата на Република Северна Македонија задолжен за економски прашања, координација со економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи, министерката за култура, Ирена Стефоска и градоначалникот на град Скопје, Петре Шилегов денес одржаа конференција за медиуми на која објавија дека со ребалансот на буџетот се обезбедени 120 милиони денари, или 2 милиони евра за реконструкција на Универзалната сала во Скопје.

Undefined

Ажурирани протоколите за заштита од КОВИД-19

6 ноември 2020

Протоколите што ги опфаќаат мерките и препораките за заштита и превенција од КОВИД-19, согласно одлуките на Владата на Република Северна Македонија, се дополнети и ажурирани со последните усвоени измени и дополнувања со кои се регулираат повеќе области.

Undefined

Вицепремиерот Битиќи во увид на реализација на инвестициите на компанијата Дура во ТИРЗ Скопје 2 –Трите проекти на Дура се реализираат со предвидената динамика, компаниите овој момент го препознаваат како одлична можност за нови инвестиции

6 ноември 2020


Заменикот на Претседателот на Владата на Република Северна Македонија задолжен за економски прашања, координација со економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи, денес реализираше посета на компанијата Дура, која во технолошко индустриската развојна зона Скопје 2 во Бунарџик реализира три инвестициски проекти во нови производни капацитети.

Undefined

Премиерот Заев и одборот на Македонија 2025: Фокус кон креирање на долгорочни политики за економски развој

4 ноември 2020


Вложувања во образование и зајакнување на човековиот капитал, иновации, инвестиции, подобрување на деловниот амбиент, почитување на демократските темели на општеството, борба со корупцијата и грижа за животната средина беа теми на онлајн состанокот на претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев и заменик-претседателот за економски прашања, Фатмир Битиќи со одборот на Македонија 2025, претседателката Вера Ставроф, Мајк Зафировски и Никица Мојсоска Блажевски, извршна директорка на Македонија 2025.

Undefined

Pages

Subscribe to RSS - Почетна