Почетна

Владата донесе Уредба за прогласување кризна состојба заради нарушување на снабдувањето со топлинска енергија за да се обезбедат мерки за надминување на состојбата

14 Јануари 2022 година

Владата на Република Северна Македонија на денешната 134 седница донесе Уредба за критериумите и условите за прогласување на кризна состојба во случаи на временски и природни непогоди, хаварии и нарушувања на пазарот  на топлинска енергија, начинот на снабдување со топлинска енергија во кризна состојба, мерките што се преземаат во случај на кризна состојба.

Undefined

Од 132-та седница на Владата: Обезбедени дополнителни 670 милиони денари за надминување на енергетската криза; Утврдени измените на Законот за авторското право и сродните права; Донесена е редовната годишна Програма за имунизација

11 Јануари 2022 година


Владата на Република Северна Македонија на денешната 132-ра седница, согласно Законот за извршување на Буџетот за 2022 година, донесе Програма за зелен развој со која се утврдени дополнителни 670.000.000,00 денари за реализација на проекти од областа на енергетиката, односно за производство и обезбедување на дополнителни количини на електрична енергија од обновливи извори на енергија за надминување на состојбата енергетската криза.

Undefined

Вицепремиерот Битиќи во „Утрински брифинг“: Обезбедивме сигурно снабдување со струја за домаќинствата и малите потрошувачи, а имаме одобрено над 1 милијарда евра инвестиции во обновливи извори на енергија

11 Јануари 2022 година


Заменик претседателот на Владата, задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи, денес гостуваше во емисијата „Утрински брифинг“, која се емитува на електронскиот медиум „Слободна ТВ“, на која зборуваше за актуелни политичко-економски прашања, како и за активностите на Владата поврзани со справувањето со енергетската криза која ја зафати Република Северна Македонија и поголемиот дел од Европа.

Undefined

Pages

Subscribe to RSS - Почетна