Почетна

Вицепремиерот Анѓушев: Во 2019 започнуваме сериозен градежен процес на патна, железничка и енергетска инфраструктура

27 декември 2018

Во организација на Канцеларијата на Претседателот на Владата на Република Македонија се одржа неформална предновогодишна средба и дружба на економскиот тим министри во Владата на Република Македонија со претседателите на стопанските комори и претставници на бизнис секторот во Република Македонија. 

English

Со вториот инвестициски бран од Планот за економски раст, Владата на РМ поттикна инвестиции од 2 милијарди денари во проекти со ангажман од над 800 лица со просечна плата од 40.000 денари

26 декември 2018


Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев заедно со заменик на претседателот на Владата задолжен за економски прашања и за координација со економските ресори, Кочо Анѓушев и директорот на Фондот за иновации и технолошки развој, Јован Деспотовски денеска на 65 домашни компании им доделија грантови за кофинансирање на проекти од вториот инвестициски бран, во рамки на првиот повик од Столб 3 од Планот за економски раст.

English

Одржана седница на Националниот совет за одржлив развој – Владата посветено работи на достигнување на поставените цели за одржлив развој на Обединетите нации

25 декември 2018

Денес, во Владата на Република Македонија, се одржа седница на Националниот совет за одржлив развој, интересорско тело со кое претседава Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев, а чија главна цел е следењето и креирањето на политики за одржлив развој.

English

Вицепремиерот Анѓушев на „Жешко столче во телевизија Телма“ – Владата гради реална економија одржлива на долг рок

25 декември 2018

Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев гостуваше во емисијата „Топ тема“ на телевизија Телма, кадешто направи осврт на реализацијата на економските политики на Владата во 2018 година и зборуваше за очекувањата и проекциите на економскиот раст во новата година.

English

ВИЦЕПРЕМИЕРОТ АНЃУШЕВ И МИНИСТРИТЕ ОД ЕКОНОМСКИ РЕСОРИ НА СРЕДБА СО СТОПАНСКИТЕ КОМОРИ – ИСПОЛНЕТИ СЕ СИТЕ ПРЕДУСЛОВИ ДА 2019 БИДЕ ЕКОНОМСКА ГОДИНА

Денес, во Владата на Република Македонија се одржа втората седница на Комисијата за јавно приватен дијалог, којашто произлезе како резултат на склучениот меморандум за соработка помеѓу Владата и најголемите четири стопански комори (Стопанска комора на Македонија, Сојуз на стопански комори, Стопанска комора на Северозападна Македонија и МАСИТ).

English

Pages

Subscribe to RSS - Почетна