Почетна

Од 24-та седница на Владата: Донесени 26 мерки за заштита на животниот стандард и за ликвидност на компаниите; Ограничен е извозот на масло од сончоглед до 31 мај; Утврдена е највисоката маржа за основните производи

9 Март 2022 година

Од 24-та седница на Владата: Донесени 26 мерки за заштита на животниот стандард и за ликвидност на компаниите; Ограничен е извозот на масло од сончоглед до 31 мај; Утврдена е највисоката маржа за основните производи како и листата на производи без трговска маржа

Владата на Република Северна Македонија на денешната 24-та седница ја разгледа Информацијата за економски мерки за справување на енергетската и ценовната криза, во рамките на која се донесени 26 мерки за заштита на животниот стандард на граѓаните и ликвидноста на компаниите, како и мерки за финансиска поддршка на деловните субјекти преку Развојната банка на Северна Македонија.

Undefined

Од 23-та седница на Владата: Формирана е Советодавна комисија за интервенции во снабдувањето на пазарот со сурова нафта и нафтени деривати; Донесена е Програмата за финансиска поддршка на руралниот развој за 2022 година вредна 1,3 милијарди денари

8 Март 2022 година

Од 23-та седница на Владата: Формирана е Советодавна комисија за интервенции во снабдувањето на пазарот со сурова нафта и нафтени деривати; Донесена е Програмата за финансиска поддршка на руралниот развој за 2022 година вредна 1,3 милијарди денари; Усвоени се препораките на Комисијата за заразни болести

Владата на Република Северна Македонија на денешната 23-та редовна седница донесе Одлука за формирање на Советодавна комисија за спроведување на План за интервенции во случај на вонредно пореметување на снабдувањето на пазарот со сурова нафта и/или нафтени деривати.

Undefined

Владата ја усвои Информацијата за креирање на Националната развојна стратегија 2022-2042

8 Март 2022 година


Владата на Република Северна Македонија на денешната 22 седница ја разгледа и усвои „Информацијата за креирање на Националната развојна стратегија 2022-2042“ и ја усвои и „Методолошката рамка на Националната развојна стратегија 2022-2042” предложена во првата фаза на проектот.

Undefined

Светска банка останува посветена на поддршката на приоритетите на Владата

8 Март 2022 година

Светска банка останува посветена на поддршката на приоритетите на Владата


На денешната 21-ва седница на Владата на Република Северна Македонија беше презентирано портфолиото на Светска банка за Република Северна Македонија за тековниот период, како и за наредната фаза на соработката со оваа меѓународна финансиска институција.

Undefined

Влада: Со одговорен пристап стабилно менаџирање на кризата

7 Март 2022 година

Во Владата на Република Северна Македонија се одржа состанок со членовите на Економскиот совет во кој учествуваат претставници од академијата, гувернерката на Народната банка на Република Северна Македонија, претставници на стопанските комори, одделни претставници на поголемите компании од земјата, на синдикалните организации и други експерти од економскиот и финансискиот сектор.

Undefined

Pages

Subscribe to RSS - Почетна