Почетна

За уште 36 општини се одобрени проектите и подготвени договорите за нивна реализација од програмата ТАВ

6 јули 2021


Владата на Република Северна Македонија на денешната 85-та тематска седница го разгледа и одобри пакетот договори за регулирање на меѓусебните права и обврски помеѓу договорните страни за финансиска поддршка финансирање на инфраструктурни проекти на општините од програмата ТАВ.

Undefined

На тематска седница Владата ја разгледа информацијата за реформата на јавната администрација

5 јули 2021


Владата на Република Северна Македонија ја одржа 84-тата редовна седница која беше посветена на статусот на реализација на активностите на Стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 на предлог на Министерството за информатичко општество и администрација.

Undefined

Вицепремиерот Битиќи и министерот Бесими на Преспа форумот дијалог – Нашите национални економии се можеби мали со големи аспирации но заедно сме регион со капацитети и просперитет

1 јули 2021


Заменик-претседателот на Владата задолжен за економски прашања координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи и министерот за финансии Фатмир Бесими денеска претседаваа со првата пленарна економска и бизнис сесија „На патот до подобро поврзан и интегриран регион – Кој е ризикот? Како да стигнеме таму?“, која се одржа во рамките на „Преспа форумот дијалог“.

Undefined

Вицепремиерот Битиќи во Економски магазин на Алсат телевизија - Северна Македонија може да биде енергетски хаб на Балканот

1 јули 2021


Преку развој на енергетскиот сектор Северна Македонија многу брзо може да прерасне во енергетски хаб на Балканот. Тоа е возможно преку диверзификација на изворите на енергија, односно создавање алтернативни и еколошки извори на енергија со кои нашата економија ќе ја подобри својата конкурентност но и трајно ќе го реши проблемот со енергетското загадување, нагласи при своето гостување во емисијата „Економски магазин“ која се емитува на Алсат телевизија, Заменикот на Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи. 

Undefined

Вицепремиерот Битиќи на средба со странските инвеститори – Сите економски политики се креираат во инклузивен процес, за унапредување на бизнис климата и побрз и одржлив економски развој

30 јуни 2021


Заменикот на претседателот на Владата на Република Северна Македонија задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи денес оствари средба со претставници на компании-членки на Советот на странски инвеститори и Асоцијацијата на странски компании со технолошко напредно производство, која се одржа во Стопанската комора на Северна Македонија. На седницата присуствуваа и директорот на Дирекцијата за технолошко индустриски развојни зони, Јован Деспотовски, директорот на Агенцијата за странски инвестиции и промоција на извозот, Дејан Павлески, како и претставници од други министерства и Владини агенции и дирекции кои обработуват теми поврзани со странските инвестиции.

Undefined

Pages

Subscribe to RSS - Почетна