Почетна

Заменик претседателот на Владата на Северна Македонија: Опен Балкан е задоцнет

14 август 2021

Заменик претседателот на Владата за економски прашања на Северна Македонија, Фатмир Битиќи, во интервју за КосоваПрес, вели дека регионалната соработка создава поголема конкурентност за економијата на сите земји и е добра можност за посветла иднина за сите земји во окружението. 

Undefined

Состанокот помеѓу двете влади на Косово и Северна Македонија ќе се одржи во септември

14 август 2021

Владата на Косово и на Северна Македонија се очекува да одржат заеднички состанок во септември оваа година, чија цел е потпишување на договори што ги опфаќаат речиси сите сектори. Изјави заменик претседателот на Владата за економски прашања на соседната земја, Фатмир Битиќи, според кого, подготовките за оваа средба се во завршна фаза. Во интервјуто за КосоваПрес, Битиќи зборува и за иницијативата „Отворен Балкан“, мерките за штедење како резултат на пандемијата и реакцијата на владата на Северна Македонија за економското заздравување.

Undefined

Вицепремиерот Битиќи по повод 20 години од потпишувањето на Охридскиот рамковен договор

13 август 2021

Битиќи: Една татковина, едно општество, за сите, бидејќи секој заслужува еднакви шанси!

Добри меѓуетнички односи, социјална кохезија, недискриминација и толеранција, нивно имплементирање и континуирано практикување се основните постулати на Охридскиот рамковен договор кој денес одбележува јубилејни 20 години од неговото потпишување.

Undefined

98-ма седница: Донесена одлука за ослободување од надоместок за услуги на воздухопловна навигација во воздушниот простор на Северна Македонија на летовите на воените и полициските воздухоплови на Србија, Црна Гора и Романија

9 август 2021

Владата на Република Северна Македонија денеска преку видеоконференциска интернет врска ја одржа 98-та седница на која беше донесена одлука за ослободување од плаќање на надоместок за услуги за прелети и за терминални услуги во воздушниот простор на Република Северна Македонија на летовите на воените и полициските воздухоплови на Србија, Црна Гора и Романија.

Undefined

Pages

Subscribe to RSS - Почетна