Почетна

Насоки за државјани на Србија, Косово, Црна Гора и Босна и Херцеговина, како и на дипломати, членовите на нивните семејства и на граѓани со двојно државјанство од овие држави за начинот на транзит и на регулиран привремен или постојан престој во РСМ

10 јули 2020

 

Во функција на операционализирање на Одлуката дополнување на одлуката за мерки за спречување на внесување и ширење на коронавирус КОВИД-19, Главниот координативен кризен штаб ги прифати насоките доставени од Министерството за внатрешни работи изработени во соработка со Министерството за здравство и Министерството за надворешни работи.

Вицепремиерката Царовска и градоначалникот Шилегов во увид на изградбата на новиот мост „АСНОМ“ – Градот Скопје инвестира во инфраструктура за повисок квалитет на живеење на граѓаните и подобра инфраструктура за развој на економијата

10 јули 2020


Заменичката на претседателот на Владата задолжена за економски прашања и координација со економските ресори, Мила Царовска и градоначалникот на град Скопје, Петре Шилегов, денес извршија увид во тековните активности за изградба на мостот „АСНОМ“, новото патно решение со кое се добива уште едно премостување на реката Вардар и се поврзуваат општините Аеродром и Гази Баба.

Вицепремиерката Царовска и градоначалникот Темелковски во посета на компании во Кисела вода – Има компании кои и во услови на корона кризата работат со успех, за 22 илјади компании кои работат со загуби обезбедивме сериозна поддршка за исплата на плати

10 јули 2020


Заменичката на претседателот на Владата задолжена за економски прашања и координација со економските ресори, Мила Царовска, заедно со градоначалникот на општината Кисела Вода, Филип Темелковски, реализираа посета на компании кои работат во општината, кадешто разговараа со нивни претставници за Владините мерки за поддршка на стопанството во услови на корона кризата, како и за генералните Владини политики за економски раст и развој на Република Северна Македонија.

Вицепремиерката Царовска и директорот Каевски на средба со студенти – Донесени се мерки со кои значително се подигнува квалитетот на студирање и се подобрува животниот стандард на младите лица

9 јули 2020


Заменичката на Претседателот на Владата задолжена за економски прашања, Мила Царовска, заедно со директорот на Агенцијата за млади и спорт, Дарко Каевски, денес во кругот на градската библиотека „Браќа Миладиновци“, остварија средба со група на студенти, со кои зборуваа за Владините младински и образовни политики. 

Оперативниот план за вработување не е само хартија, тоа се програми и мерки со кои се остваруваат соништата за сопствен бизнис на сите граѓани

9 јули 2020


Заменичката на Претседателот на Владата задолжена за економски прашања и координација со економските ресори, Мила Царовска, заедно со дополнителната заменичка министерка за труд и социјална политика Санела Шкријељ, денес остварија работна посета на „O2 MR Coffee Bar“, првиот бар во Скопје и Северна Македонија, каде се служи на знаковен јазик, отворен од две лица со попреченост, со поддршка од Оперативниот план за активни програми мерки за вработување и услуги на пазарот на трудот. 

Pages

Subscribe to RSS - Почетна