Почетна

Одлуката за прекин на флексибилното работно време е вратена на повторно разгледување во Владата

30 септември 2020

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев, после извршени консултации, одлучи да не ја потпише одлуката за времено суспендирање на одлуката за флексибилно работно време на државната администрација од 7-та седница на Владата.

Undefined

Вицепремиерот Битиќи и холандскиот амбасадор Јан Коп – Холандија ги поддржуваше и ќе продолжи да ги поддржува реформите во Северна Македонија

30 септември 2020


Заменикот на претседателот на Владата на Република Северна Македонија задолжен за економски прашања, координација со економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи, денес се сретна со амбасадорот на Кралството Холандија Н.Е. Дирк Јан Коп, со кого разговараа за економската соработка помеѓу двете земји.

Undefined

Вицепремиерот Битиќи пред претставниците на компаниите членки на Стопанската комора на Северозападна Македонија – Четвртиот сет мерки ги пресликува барањата на стопанството, нови 470 милиони евра за надминување на економската криза

30 септември 2020


Заменикот на претседателот на Владата на Република Северна Македонија задолжен за економски прашања, координација со економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи, денес одржа работен состанок со претседателот на Стопанска комора на Северозападна Македонија, Неби Хоџа и претставници на компаниите членки на комората, на кои им го презентираше четвртиот сет на мерки за справување со социо-економската криза предизвикана од коронавирусот Ковид 19.

Undefined

Од 7-та седница на Владата: Одобрен продолжениот престој во училиштата; Започнуваат со работа дневните центри за лица со попреченост и игротеките; Министрите потпишаа изјави за почитување на Кодексот за етичко однесување за членовите на Владата

29 септември 2020


Владата на Република Северна Македонија на својата редовна 7 седница, го разгледа и усвои Записникот од Четвртиот состанок на Главниот координативен кризен штаб за обезбедување целосна координација во врска со спречување на внесување и ширење на коронавирус КОВИД-19, одржан на 28 септември 2020 година, и врз основа на заклучоците и препораките на Комисијата за заразни болести ги донесе следните одлуки и протоколи:

Undefined

Вицепремиерот Битиќи и министерката Шахпаска: Државата е партнер на граѓаните и стопанството, помош преку четвртиот пакет мерки ќе стигне онаму каде што е потребна

29 септември 2020


Заменик-претседателот на Владата на Република Северна Македонија задолжен за економски прашања, координација со економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи и министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска, денеска одржаа прес-конференција во Владата, на која беа презентирани дел од мерките на четвртиот пакет економски мерки за ревитализирање на економијата во услови на КОВИД-19.

Undefined

Pages

Subscribe to RSS - Почетна