Почетна

Вицепремиерот Анѓушев на посета во Тетово – Законот за финансиска поддршка на инвестициите овозможува поддршка за технолошки развој и пораст на конкурентноста

07 мај, 2018 година

Заменик претседателот на Владата на Република Македонија задолжен за економски прашања, д-р Кочо Анѓушев денеска оствари работна посета во Тетово, каде што посети еден од производствените погони на компанијата Пофикс, којашто се занимава со производство на градежни материјали, а потоа учествуваше и на работен состанок на кој присуствуваа околу пеесет претставници од компании членки на Стопанската комора на Северозападна Македонија.

English

Вицепремиерот Анѓушев во посета на Штип – Владата преку законот за финансиска поддршка на инвестициите и други мерки ќе го поддржи равојот на текстилната и кожарската индустрија

06 мај, 2018 година

Заменик претседателот на Владата на Република Македонија задолжен за економски прашања, д-р Кочо Анѓушев денеска оствари работна посета на Штип при што се сретна со менаџментот на текстилната компанија Албатрос како и со сопствениците на фабриката Актива, која работи во градежниот и метало-преработувачкиот сектор.

English

Отворен вториот производствен капацитет на холандската компанија Антура МК во Кочани – инвестиција од 9 милиони евра и 250 нови вработувања

06 мај, 2018 година

Заменик претседателот на Владата на Република Македонија задолжен за економски прашања, д-р Кочо Анѓушев присуствуваше на свеченото отворање на вториот производствен капацитет на компанијата Антура МК во Кочани. Во своето обраќање Вицепремиерот Анѓушев истакна дека мерките од Планот за економски раст ги даваат посакуваните резултати.

English

Вицепремиерот Анѓушев на јавна расправа за законот за енергетика: Овој закон обезбедува конкурентност на пазарот и е за доброто на сите граѓани

04 мај, 2018 година

На денешната јавна расправа за Предлог Законот за енергетика, која се организираше во Собранието на Република Македонија, Заменик Претседателот на Владата задолжен за економски прашања, д-р Кочо Анѓушев, порача дека овој закон се носи за доброто на граѓаните и дека обезбедува конкурентност во енергетскиот сектор, што значи поквалитетни услуги за сите.

English

Фени работи успешно со над 700 вработени, потребна е дискусија базирана на факти

28 април, 2018 година

Кабинетот на заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања и координација со економските ресори, во однос на објавите во медиумите, поврзани со комбинатот Фени Индустри, чувствува потреба да ја информира јавноста со цел добивање на реална слика на моменталната состојба во комбинатот.

English

Pages

Subscribe to RSS - Почетна